Distriktsmesterskapet 2019
Konkurranser

Distriktmesterskapet 2019

23. og 24. mars 2019

Hovedkorpset deltok på distriktsmesterskapet i 1. divisjon brass, lørdag 23. mars på Lørenskog. Aspirant- og juniorkorpset deltok søndag 24. mars i Asker.

Hovedkorpset

Hovedkorpset, under ledelse av Tore Johansen, var påmeldt i 1. divisjon brass på Lørenskog. Repertoaret var

  • Sørgemarsj etter Rikard Nordraak - Komponist/arrangør: Edvard Grieg / Tore Johansen (durata: 5:30)
  • Three Klezmer Miniatures - Komponist/arrangør: Philip Sparke (durata: 9:00)

Se video fra konserten her.

Hovedkorpset fikk 2.plass med 87 poeng, bak Hasle Skole Musikkorps med 92 poeng. Og vi er selvfølgelig helt enige i dommerkommentarene som ble avsluttet med å beskrive oss som «et flott korps med mange dyktige musikanter» og «et korps med stort potensiale».

Om konserten har Tore denne beskjeden til musikantene: Flott innsats alle sammen - fine solist-innslag og bra presisjon på de stedene vi hadde snakket om. Det er alltid annerledes å spille i andre lokaler - men jeg synes vi greide det bra - på tross av lang avstand mellom rekkene. VI fikk en svært hyggelig kommentar fra hun som var konferansier (hun er sjef i hele NMF) og hun sa: "personlig synes jeg dere var best i 1 divisjon - for dere spilte *musikk* ". Det synes jeg vi skal ta med oss - på tross av at Hasle denne gang slo oss med 5 poeng. Gleder meg til å ta fatt på marsj/light/tur-programmet - nå blir det hot og swing.

Vi gratulerer også Haslum Skoles Jentekorps, som deltok i 3. divisjon brass, med 2. plass.

Aspirant- og juniorkorpset

Aspirant- og juniorkorpset, under ledelse av Ingunn Hammerseth, deltok i aspirant/junior i Asker. Repertoaret var

  • Asia Rock - Komponist/arrangør: D. Stratford (durata: 3:00)
  • Lillemarsj - Komponist/arrangør: S. Rogers (durata: 2:00)
  • Imagene - Komponist/arrangør: J. Lennon/S. Rogers (durata: 2:00)
  • Æ vil bare dans - Komponist/arrangør: Sirkus Eliassen/I.Torskangerpoll (durata: 3:00)

Se video fra konserten her.

Aspirant- og juniorkorpset vant Pop- og rytmeprisen.

Ingunn kommenterer: "Jeg syns det var veldig gøy å ha med både aspirantene og juniorene, og de gjorde en god figur! Det blir mye ansvar på hver musikant når vi ikke er så mange, men dette har også gjort at alle er vant til å ha egne stemmer, spille sterkt når de har noe alene, tørre å starte alene, osv. Så det lærer de også mye av. Vi har mange sterke musikanter, og jeg er veldig stolt av hva de får til.

Dessverre ble den ledende og mest erfarne kornettisten i juniorkorpset syk kvelden før, og da brukte Ingunn litt av lørdagskvelden til å skrive om Victorias stemme slik at hun kunne ta over. Og det gjorde hun på strak arm. Etter å ha fått den nye noten søndag morgen, rakk hun et par timer med øving før konserten. Resultatet som dere kan høre i videoen, taler nok for seg selv.

Vi gratulerer også

  • Eikeli og Eiksmarka skolekorps med Accelerandoprisen i junior/aspirant,
  • Smågardistene med 4. plass i 2. divisjon janitsjar, samt med Sambagrooveprisen i junior/aspirant,
  • Evje skoles musikkorps med 2. plass i 2. divisjon janitsjar, samt med Samspillprisen i junior/aspirant,
  • Tanum og Jong Skolekorps med 7 plass i 3. divisjon janitsjar, samt med Spill ut- og taktart-prisen i junior/aspirant.

Hvorfor konkurrere?

Det var noen år siden vi sist hadde deltatt i denne konkurransen (2016), slik at det var mange som ikke hadde vært med på dette før. Som leder for foreldrestyret er jeg stolt over hva våre barn klarer å få til, og dette er en av faktorene som bidrar til at det er givende å jobbe for at et slikt fritidstilbud fortsetter å eksistere, og at det kan gi dem et grunnlag for en livslang hobby og forståelse av hvor viktig den individuelle innsatsen er i et felleskap.

Slike konkurranser som dette er først og fremst verdifullt for dirigentene, men også for at musikantene får oppleve å prestere etter måneder med øving og i full konsentrasjon. I månedene før konkurransen har Tore jobbet hardt med repertoaret, pirket på småting til det kjedsommelige, gjort lydopptak for finne forbedringer, og klart å holde motivasjonen til musikantene oppe gjennom til tiden endeløse økter.

Musikantene, på sin side, har holdt ut, trodd på Tore og klart å få til en gradvis forbedring fra øvelse til øvelse. Og i forbedringene ligger også en motivasjon til å stille opp på øvelser og gjøre sitt beste onsdag etter onsdag.

På samme måte har Ingunn klart å få juniorene og aspirantene opp på et imponerende nivå i forhold til hvor lenge de har spilt, de yngste begynte for 7 måneder siden og hadde sin første konsert ved juletider. Med spesialskrevne noter bidrar de konstruktivt inn i et juniorkorps som holder et høyt nivå og gir oss store forhåpninger til fremtidens hovedkorps.